Ogameonline

Dus ik heb hier vanaf de E3 over nagedacht, maar misschien al in de tijd toen de Giant Bomb east-jongens het hadden over de krankzinnige NBA 2K16-verhaalmodus.

EA’s Madden 18 bevat Longshot, een filmische verhaalmodus, die lid wordt van FIFA’s The Journey en NBA2K’s recente verhaal-zware carrièremodi.

Maar voor wie is dit precies bedoeld? Nieuwe of vervallen spelers op zoek naar een gemakkelijke manier om de langlopende franchises te vinden? Hardcore Ultimate Team-spelers op zoek naar een pauze? Mensen die Friday Night Lights of Moneyball hebben bekeken, maar die weinig tot geen interesse hebben in het volgen van de echte leagues?

Shout outs gaan ook naar Nick’s stuk hier3 over hoe de off-the-court-functies in NBA en andere sportspellen noodzakelijkerwijs samenvallen met de Afrikaans-Amerikaanse ervaring.

En hoe zit het met jullie allemaal? Speel je sportgames voor hun verhaalmodi? Speel je ze, maar negeer je ze volledig? Heeft een goede verhaalmodus je overtuigd om eindelijk een sportgame te kopen – of wacht je op een met een goede haak?

 

Ik ben de mythologische sportgame-speler die alleen sportgames speelt voor de singleplayer-ervaringen. Het zijn zeker niet de A serie artikelen die je zult kopen.

Ik heb duizenden uren doorgebracht met het wegspoelen in de beheerdersmodus van de FIFA en de modus Mijn competitie van NBA 2K. Ik weet niet zeker of ik ooit een online wedstrijd of een ultiem team heb aangeraakt.

Vreemd genoeg merk ik dat ik niet in staat ben om deze cinematische verhaalmodi helemaal af te maken of volledig te worden. Ik vind dit raar omdat ze context geven aan de slog van wedstrijden en menu’s die je anders zou volgen. Misschien is er een disconnect. Ik bedoel, ik heb een verhaal als ik de ‘niet-filmische’ non-Spike Lee singleplayer van sportgames speel en het is mijn verhaal.

Ik ben de dappere GM die de netten zal redden van de gebruikelijke mislukkingen, ik ben de jonge manager, die mijn jeugdclub Southampton in gesprek zal brengen voor Europa’s beste voetbalclub. Ik ga eigenhandig een revolutie teweegbrengen in de betreffende sport, want ik ben een wonderkind, een legendarische meester.

In deze nieuwe golf van filmische, hoge productie sport-single-speler, merk ik dat ik na slechts een paar uur aan het afnemen ben. Misschien komt dit door het schrijven, of het feit dat je, om iets meer scripted te maken, uiteindelijk de keuze van een speler verwijdert. Ik bedoel, dit is FIFA, niet Uncharted. Keuze is goed.

Serie A voetbal stadion

De laatste tijd vond ik mezelf aangetrokken tot de Football Manager-spellen, het ultieme in het brengen van je eigen verhalende ervaring. Iets meer dan een verheerlijkte spreadsheet en simulaties, ik vind met name het schrijven rond deze games uitstekend. Bekijk The Set Pieces als je geïnteresseerd bent in voetbalverhalen.

Maar ik vind ze leuk voor zover ze een goede manier zijn om verhalen te vertellen, en longform carrièremodi in games als 2k hebben het potentieel om heel goed te werken, juist omdat sporten in leven zijn of sterven aan de kracht van hun verhalen in de eerste plaats

Dus waar een verhaalraamwerk echt een verschil kan maken, is door te helpen het verhaal vorm te geven in plaats van het te proberen en het te beheersen, op dezelfde manier als kruisvaarder koningen weten dat willekeurige gebeurtenissen en persoonlijkheidskenmerken je een heel goed gevoel geven over het personage je speelt, maar het is ook zelfbewust genoeg om terug te trekken en te begrijpen dat je het verhaal vertelt dat je wilt vertellen

ik hou echt van de 2k-spellen, dus excuseer me als ik geen andere voorbeelden kan / wil geven, maar: de verhaalmodus begon als de meest elementaire omtrek. in 2k15 is dit wat je weet over je personage: ze zijn volledig overgeslagen in het ontwerp, nu is het aan jou om hen te helpen zichzelf te bewijzen en iedereen te laten zien hoe fout ze waren. dat is prima! en omdat het niet meer probeert te zijn dan goed, is het goed! zoals 70% van het sportverhaal draait om het idee van de underdog en je in die positie brengen is vrijwel alles wat het nodig heeft! dan brachten ze het volgende jaar spike lee in om te proberen een rare retrospectieve documentaire te maken met zijn eigen verhaal en christus het is een puinhoop

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *