Er is veel veranderd in gamen sinds de Atari

Het is meer dan een feit dat sinds de Atari op de markt is gekomen er veel dingen veranderd zijn als we het hebben over gamen. Sinds de jaren dat Atari populair werd nam het aantal gamers wereldwijd erg toe. Deze spelcomputers hebben veel positieve aandacht opgeleverd en werd al snel een grote inspiratie voor veel opvolgende producten en merken.

Verschillende Atari producten door de jaren heen

Atari bestaat al tientallen jaren en heeft een grote indruk achtergelaten. Eén van de eerste producten die op de markt kwam was de Atari 2600. Deze werd uitgebracht in 1977 en kwam met een versie van Pong, een zeer eenvoudig spel vergelijkbaar met tennis en pingpong. Hier werd het scherm door een verticale lijn in twee delen verdeeld en had elke speler een klein stuk ruimte om zich te bewegen.

Sindsdien heeft Atari veel verschillende spelcomputers en arcadespellen uitgebracht die het erg goed hebben gedaan, zoals de Atari 5200, Atari 7800, Atari Jaguar, Atari Lynx en meer.

Met veel van deze spelcomputers was Atari het eerste videogameconsole-merk dat een erg groot commercieel succes bereikte. Een variant, de Atari Pong, was één van de eerste gameconsoles voor thuisgebruik.

De opvolgende jaren waren voor Atari niet erg gemakkelijk. Het bedrijf maakte meestal risicovolle beslissingen en lag op de rand om failliet te gaan. Het wist echter uit de gecompliceerde momenten te komen met meer en nieuwe varianten zoals andere videogames, schietspellen, meer variaties van Pong, en meer.

De creaties en het succes van Atari motiveerden velen en ieder jaar kwamen er steeds meer nieuwe merken en de concurrentie werd steeds groter. In 1983 kwam de crisis van videogames, ontstaan door het enorme aantal concurrenten en de verzadiging van de markt.

Veel bedrijven begonnen te falen en Atari kon helaas door veel verlies niet meer verder. Zo werd het in 1984 verkocht. Toch heeft de console Atari 2600 meer dan 20 miljoen stuks over de hele wereld weten verkopen dat in die tijd een record was.

Atari heeft het pad geopend voor veel merken die ook succes wouden bereiken. Achteraf kunnen we zien dat sinds die jaren er veel succesvolle gameconsoles bij zijn gekomen die het tot de dag van vandaag extreem goed gedaan hebben.

In de latere jaren zagen we succesvolle producten als Nintendo Entertainment System, Playstation, Super Nintendo, Sega Genesis, Xbox, etc. tot de populaire hedendaagse Nintendo Switch, Xbox One X, Playstation 4, Nintendo Wii, etc.

 

Atari komt terug met de nieuwe Atari VCS

Na vele jaren inactief geweest te zijn komt Atari VCS binnenkort met een nieuwe creatie, de Atari VCS. Atari heeft in de afgelopen jaren uiterst zijn best gedaan om na al die jaren het beste model op de markt te brengen.

Het klassieke retro-gaming is in de laatste jaren weer een trend geworden en Atari als historisch en eerste succesvolle retro-gaming en arcadespellenmerk probeert hier maximaal gebruik van te maken. Het is nu beter dan ooit om weer terug op de markt te komen.

Deze nieuwe uitvinding stond al een tijdje bekend en werd eerst aangekondigd als Ataribox, daarna hebben ze ervoor gekozen om hem Atari VCS te noemen ter ere van de klassieke Atari 2600.

Dit model zal een Linux als besturingssysteem hebben, een HDMI-poort en een combinatie van CPU en GPU van AMD. Atari VCS zal compatibel zijn met een 4K Ultra HD resolutie met 60 frames per seconde en HDR-technologie.

De Atari VCS komt met een redelijk groot aantal spellen met een selectie van nieuwe versies van klassiekers met vernieuwde functies. Om te beginnen zal dit model rond de 100 van tevoren geïnstalleerde spellen bevatten. Onder deze spellen vallen klassiekers als Asteroids, Centipede en Missile Command. Ook wordt er gericht op het creëren van modernere spellen.

Natuurlijk hebben alsnog veel mensen een voorkeur voor de merken die het in de afgelopen jaren erg goed hebben gedaan. Ongetwijfeld zullen er mensen zijn die PS4 in plaats van Atari kiezen. Toch wordt er gespeculeerd dat de Atari VCS het aardig goed zal doen en al snel een hoge plek zal scoren op de markt.

Lees meer over gameconsoles en videogames op buyjugs.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *