Cabalonline

Eerder deze week kreeg ik verschillende versies van een korte spreekvraag die ik altijd in deze tijd van het jaar stel: “Ik heb Madden al X jaar niet gespeeld. Moet ik het dit jaar nog kopen?”

Voor mij is dat niet langer een relevante vraag voor dit of voor welk sportvideogame dan ook. De echte vraag, en het antwoord, doen me afvragen of ze de moeite waard zijn om nog naar te kijken als volgende aankoop.

Zoals ik het zie, is de echte vraag nu gewoon: Wil je NFL-voetbal spelen dit jaar?” Of “Wil je NBA-basketbal spelen? Wil je de NHL of de NCAA spelen? Of wil je boxen, een klapstoel in de WWE zwaaien of een golfclub op de PGA Tour slingeren? Want in al die gevallen, op consoles – veruit het dominante sportspelplatform – heb je vandaag maar één optie.

Als dat het geval is, moet ik vragen wat de moeite is om deze spellen te beoordelen, want er is niets om ze mee te vergelijken, behalve eerdere versies van zichzelf. Dit zijn per definitie verschillende iteratieve producten. Vooropgesteld dat de makers van het spel het spel niet nog erger hebben gemaakt, is het spel op een fundamenteel niveau beter en waard om te kopen voor een voorganger, omdat het nauwkeurige roosters, de nieuwste uniforme veranderingen en andere details draagt ​​die de authenticiteit een sport opleveren.

Probleem is, dat is geen kenmerk, het is een verwachting. Dat is het speler update-sluier, voornamelijk gesmeten door mensen die niet de intentie hebben om sportvideospellen te kopen of zelfs te spelen. Heb je echt zin om een game te kopen alleen voor de nieuwste sporttenues en spelers? We zullen het in ongeveer een tiental opmerkingen hieronder zien van degenen die ook niet de intentie hadden om zelfs maar zo ver te lezen voordat ze het afreageren. Toch ga ik zeker geen positieve beoordeling uitbrengen voor de aanwezigheid van een dergelijke baseline-verwachting.

Voor Madden deed niemand anders dat ook

Het was geen geweldige week voor het spel. Het is geen kers op de taart om het 80 Metacritic-gemiddelde van Madden NFL 12 te noemen, wanneer een dergelijke bron voortdurend wordt genoemd door leidinggevenden van Electronic Arts als een maatstaf voor de kwaliteit van hun games. Na 22 beoordelingen – en we scoren niet de onze, dus wat ik te zeggen heb zal de stapel niet verplaatsen – het cijfer zit erin. Dit is de laagst beoordeelde editie van deze consolegeneratie sinds Madden NFL 07 vijf jaar geleden.

Geconfronteerd met een league lock-out die het enthousiasme van casual fans zou bekoelen, probeerde Madden 12 zijn positie te consolideren met diehards die een NFL wensten te krijgen. Ze werden beloond met lang gevraagde functies, van esoterische mechanismen zoals een nauwkeurige gewonde reservelijst tot de middelen om spieken en slecht gedrag online te besturen, via de nieuwe online communities.

Toch, in wat Madden NFL 12 goed doet, is het grotendeels een verfijning van een vorige versie. Dat kun je doen als je een al hoog aangeschreven product verfijnt. FIFA 11, MLB 11: The Show en NHL 11 demonstreren dit. Madden 12 probeerde dit te doen tegen veel meer kritische scepticisme, grotendeels dankzij de exclusieve licentie van de NFL, en het ging niet goed.

Ondanks de lagere score, suggereert niets in de recensies die ik heb gelezen en zeker niets in de game die ik bijna twee weken heb gespeeld en schreef meer dan 9.000 woorden over deze week, dat Madden NFL 12 op wat voor manier dan ook slechter speelt dan Madden 11. Het is, visueel, nog steeds een mooi spel. Het kan nog steeds woedende dingen doen met zijn linebackers en toch een aantal koppige run-blocking beslissingen nemen, maar de running game is een verbetering, na twee jaar dat ook verbeteringen zag. Ik kan nog steeds geen punter van meer dan 10 meter terugbrengen, maar ik heb deze dingen jarenlang aangepakt. Met uitzondering van het commentaar, dat een compleet mystificerende stap terugnam van de wedstrijd van vorig jaar, weerspiegelen de lagere scores meestal een teleurstelling in iets dat het spel niet deed, niet iets dat het verkeerd deed.

Ik heb eerder geschreven dat Madden waarschijnlijk meer in deze subjectieve beoordelingen lijdt omdat er niets is om het mee te vergelijken. Een gebrek aan een betere concurrent kan betekenen dat het een 80 krijgt in plaats van een 75. Het betekent ook dat de game echt geen kans maakt op een 90 tenzij hij zichzelf opnieuw uitvindt. En na wat er met NBA Elite is gebeurd, betwijfel ik of iemand bij EA Sports veel maag heeft om een ​​andere titel opnieuw uit te vinden, laat staan ​​een van Madden ‘belang.
Artikelvoorbeeld thumbnail
Als er maar één team op het veld is, is het dan nog steeds een winnaar?

Eerder deze week leerden we dat Madden NFL 11 een nieuw spelersattribuut had gemaakt, maar toen verkocht …

Maar het probleem is ook niet echt eigen aan Madden. Zoals ik hierboven al zei, werden de meest recente edities van NHL, MLB: The Show en FIFA allemaal zeer goed gewaardeerd. NHL is ook de enige gelicentieerde simulatie in zijn sport. MLB: The Show is een de-facto exclusief product op de PS3, dankzij de herhaalde teleurstellingen van MLB 2K. FIFA torent ook uit boven Pro Evolution Soccer. In de weinige gevallen waarin er directe concurrenten zijn, is de kloof zo groot dat de beoordelingen van het dominante product geen vergelijkingen maken met de runner-up.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *